En ekstra julegave!

December skulle være en måned hvor min lille fyr startede i dagpleje og mor fik noget tid for sig selv. Men han har været syg den første uge af december, så det går ikke så stærkt, men i dag har jeg for første gang afleveret ham nogle timer så der har været tid til at gøre dette færdigt. Derfor er der heller ikke blevet lavet så mange kreative ting hjemme hos os. Jeg har dog fået lavet en lille ekstra julegave til jer. Det er tre små hurtige opskrifter der kan bruges til julegaver til både; Mor, lillesøster, moster, kusine, veninde, ven, far, kæreste, mand, søn osv.

Herunder finder du opskriften på en:

 • Strikket butterfly (der er også et link til opskrift på strikket slips, hvis man ikke lige er til butterfly)
 • En Strikket sløjfe til håret
 • En hæklet visitkortholder.

Jeg har tidligere lavet opskrifter på strikkede og hæklede sløjfer og butterfly, de opskrifter kan stadig købes på min ravelry butik. Se mere her.

Denne gang har jeg valgt at bruge det lækre bomuldsgarn fra Krea Deluxe. Det kan købes i både 50 g og 25 g nøgler. Jeg kunne ikke lade vær da det nye garn kom og købte den fineste æske med en af hver farve i 25 g. nøgler. Perfekt til de små fine projekter.

Til begge opskrifter herunder skal du bruge:

 • Strikkepind nr. 2,5. (Jeg strikker forholdsvist stramt, gør du ikke det, kan det være du skulle overveje pind 2, 5 i stedet)
 • Økologisk bomuld fra Krea Deluxe. Et nøgle på 25 g. er længe nok til at lave både butterfly og flere sløjfer.
 • Hårelastikker eller hårspænde til sløjfen
 • Et sæt butterfly clips, til at sy det fine bånd til din butterfly.
 • Et stykke stof der ikke kan gi sig i målene, 5 x 50 cm. Lægges dobbelt, ret mod ret på den lange side og syes ned langs siden. Vendes og herefter syes butterfly clips på.

Opskrift på Butterfly 
Slå 29 masker op og strik: 

 1. pind: tag første maske løst af og stram en smule til herefter (1 ret, 1 vrang) gentang 5 gange. Sidste maske strikkes vrang.
 2. pind: tag første maske løst af og stram en smule til herefter (1 ret, 1 vrang) gentang 5 gange. Sidste maske strikkes vrang.
 3. pind: tag første maske løst af og stram en smule til herefter (1 vrang, 1 ret) gentang 5 gange. Sidste maske strikkes vrang.
 4. pind: tag første maske løst af og stram en smule til herefter (1 vrang, 1 ret) gentang 5 gange. Sidste maske strikkes vrang.

Fortsæt til arbejdet måler 22 cm og luk af. Nu strikkes et lille bånd til at samle din butterfly med “halsbåndet”.

Slå 4 masker op og strik alle pinde ret til arbejdet måler 5 cm. luk af og gem lidt til at montere med.

Montering:  1. Buk enderne ind til midten og sy dem sammen her. 2. Rynk dit strikkede arbejde sammen som vist på billedet, på billedet ses bagsiden. Vikl garnet en enkelt gang eller to omkring her for at holde på formen. 

3. Læg “halsbåndet” bag sløjfen og hold det hele sammen med det lille bånd du har strikket. Sy det sammen på bagsiden. Herefter er din butterfly færdig! Håber der er nogle der bliver glade for den.

Er faren, kæresten, vennen eller en anden vigtig mand i dit liv ikke til butterfly kan du i stedet strikke et slips, jeg har en opskrift på et rigtig simpelt fint slips her helt gratis.

Opskrift på sløjfen:
Slå 12 masker op og strik: 

 1. pind: tag første maske løst af og stram en smule til herefter (1 ret, 1 vrang) gentang 5 gange. Sidste maske strikkes vrang.
 2. pind: tag første maske løst af og stram en smule til herefter (1 ret, 1 vrang) gentang 5 gange. Sidste maske strikkes vrang.
 3. pind: tag første maske løst af og stram en smule til herefter (1 vrang, 1 ret) gentang 5 gange. Sidste maske strikkes vrang.
 4. pind: tag første maske løst af og stram en smule til herefter (1 vrang, 1 ret) gentang 5 gange. Sidste maske strikkes vrang.

Fortsæt til arbejdet måler 6 cm. luk af og gem en ende af garnet til at sy den sammen og montere på elastikken. (30-40 cm). Fremgangsmåden er den samme som for din butterfly. Det er bare en elastik i stedet for halsbåndet der lægges bag på sløjfen. Den lange ende af garnet du har efterladt vikles omkring både sløjfen og elastikken for at holde det hele sammen. Hæft til sidst enderne når du har viklet de gange rundt du syntes er passende.

Sidste opskrift er en genganger af en tidligere opskrift. Det er nemlig den lille fine visitkortholder. Den opskrift kan du finde her. På billedet herunder kan du se to farvekombinationer lavet i garnet fra Krea Deluxe

Farverne jeg har brugt til de ovenstående ting er:

Butterfly: Nr. 27

Sløjfer: Nr. 16, 12 og 17.

Visitkortholderen: Nr. 33 og 21 

Følg med på Instagram eller Facebook, de har hele december gode tilbud på forskellige af deres lækre ting.

Opskrifterne i dette indlæg er gratis og det færdige arbejde kan frit benyttes som det ønskes. Jeg vil dog gerne have at i henviser her til hvis andre ønsker opskrifterne. Del gerne på Instagram med #designbyghitabi

Fortsat god december til alle og Glædelig Jul :)

Hæklet postkort holder

En hæklet postkort holder. Så tænker du måske, hvad dælan du skal bruge den til. Men nu er det sådan at i min yndlings garnbiks (Karen Klarbæk), der kan man købe opskrifter printet på postkort. Hvorfor så ikke passe lidt på de kort når man nu har købt dem.
Derfor kommer her en opskrift på en hæklet Postkort etui .  .

Visitkort holder

Der sker ikke så voldsomt meget her. Vi har lige holdt 3 ugers ferie, 1 uge på Bornholm, en hos mine forældre og en på Samsø. Puuh det er hårdt at skulle vende sig til selv at stå op med den lille fyr og have ham selv hele dagen igen. Men også tydeligt at han har trængt til at komme hjem til vante omgivelser igen, selvom han havde en fest på ferie med al den opmærksomhed.

Det er blevet til en lille ny opskrift, denne gang en gratis en. Jeg har nogle virkelig fine visitkort, men jeg glemmer dem altid og havde heller ikke noget at have dem i. Så jeg har hæklet en lille visitkort holder.

Til den lille holder har jeg brugt organic cotton fra Karen Klarbæk i farven Dark Marine til den lille sløjfe har jeg brugt Turkis . Selve pungen er hæklet på nål 3.0 og sløjfen på 2,5.

Opskrift:
Hækl 31 lm. Start i 2. M fra nål og hækl en fm i hver lm. Vend med 1lm og hækl fm tilbage igen. Fortsæt til du har 36 rækker. Læg arbejdet dobbelt og hækl fm ned langs siden i bunden og op af den anden side. Så den lille pung er hæklet sammen. Fortsæt rundt i åbningen med en km i hver. Bryd garnet og hæft enden.
Sløjfen er lavet med 11 lm. Start igen i 2. M fra nål og hækl 1 fm i hver lm. Vend med 1 lm og hækl nu en fm i hver i bagerste maskeled. Fortsæt til du har 5 rækker. Klem stykket sammen på midten så det danner en sløjfe og sy den på den lille pung :)

Planen er en revurdering af opskriften på mit hæklenåle etui så det passer til visitkortholderen. Det kommer lige så snart der lige er plads i programmet. :)

Montering af hår på dukkerne

Jeg har før prøvet at lave en vejledning til monteringen af håret på mine dukker. Jeg prøver igen med lidt flere billeder. Håber det er bedre. Når der på et tidspunkt er tid, kommer der en video, men har ikke lige mulighed for at få det sat sammen lige nu. Næste gang jeg laver en dukke erstatter jeg billederne med nogle fra en rigtig dukke.

Opskrifterne på dukkerne kan findes her 

DSC08925

 1. Først klippes håret til dukken. Da de skal monteres inden hovedet er hæklet færdigt.

DSC08926

2. hækl hovedet, fortsæt til et par omgange efter der hvor øjnene skal placeres. (På billedet er kun et eksempel)

DSC08928

3. Håret monteres nu ved at trække hårene ud fra bagiden, et hår mellem hver maske. Så knuden ender på bagsiden.

DSC08929

4. Når du trækker hårene igennem, vil det komme til at se ud som på billedet ovenfor. Det første jeg gør når jeg sætter hår på er at markere hår grænsen. Det er nemmest at gøre hvis du starter med at montere øjnene på dukken.

DSC08931

5. på bagsiden vil knuderne være som vist på dette billede.

DSC08934

Når du er færdig kan håret f.eks. se ud som på denne pige der har pink hår.

Baby kaniner

Det går ikke så hurtigt her, jeg får ikke lavet helt så meget. Da det hele jo afhænger lidt af hvor meget den lille fyr sover, inkl mig.

Men kaninerne i er blevet præsenteret for, for længe siden er blevet til en lille baby-pakke. Hvor der er opskrift på 5 dele, mine to kaniner, den lille tykke og den med de lange ben, sammen med en kanin rangle, en suttekæde og en baby butterfly.

Opskrifterne kan købes ved at skrive mig en mail på iversen@ghitabi.dk eller på ravelry Prisen på disse 5 opskrifter er 50 kr. Vær opmærksom på at de to kanin bamser er de samme opskrifter som jeg sælger separat.

Baby kaniner - Læs mere

DSC08843

DSC08840

DSC08847

DSC08849

DSC08852

Når alting går i stå!

Som nogle nok har opdaget så har jeg været gravid, min termin var 25. Januar. Vi ventede os en lille baby som vi ikke kendte kønnet på. Man  kan planlægge alt hvad man vil, men babyer er desværre ikke altid til at lave aftaler med. Jeg havde nemlig prøvet at aftale med baby at vi lige skulle hen over julen før det var tid til at komme ud til os, men NEJ!

Så længe kunne baby ikke vente . :) Onsdag d. 14 December fødte jeg en lille dreng på knap 2200 g og 47 cm. Han kom ud præcis 6 uger for tidligt. Det krævede lidt ilt og ekstra hjælp for at modne lungerne, lidt antibiotika mod infektion og lidt lys behandling mod gulsot, men ellers fejlede den lille fyr intet. Han var en stærk lille gut der om mandagen smed de sidste hjælpemidler, sonden var der dog stadig.

Inden jul smed han også det sidste overvågnings elektroder og manglede nu bare at lære at spise selv. Min dreng skal ammes, så må det tage den tid det tager. Heldigvis var det ikke helt vildt længe, der findes en genial ting, nemlig en suttebrik Den er vi vilde med, fra han spiste det første mælk selv lige før jul gik der kun til lige først i Januar til at han spiste hele måltider selv, og d. 10 januar blev vi udskrevet uden behov for ekstra kontrol og ambulant opfølgning, han blev udskrevet som en almindelig baby næsten 700 g. tungere end da han blev født!

DSC07858

Det var her vi startede, billedet er taget et par timer efter han er født.

15977497_10210788002349997_1019140295598743074_n

Det her er taget d. 10 januar inden vi kørte hjem! Han er virkelig vokset, og ligner lidt mere en “færdig” baby end han gjorde da han kom til verden 4 uger før!

Det her er grunden til at der måske ikke bliver svaret på alle beskeder og mails. Prioriteten er blevet lidt en anden! Men når der er et hul gør jeg hvad jeg kan. Butikken på Ravelry er stadig åben og det er også muligt at købe opskrifterne på mail. Kig under Shop der er en beskrivelse af det hele.